Događaji

Osmo izdanje turnira

Održan humanitarni spektakl “Gladijatori velikog srca”

 Održan humanitarni spektakl “Gladijatori velikog srca”

U prepunoj Športskoj dvorani Dubrava sinoć je održan humanitarni spektakl "Gladijatori velikog srca" u sklopu "Bilić-Erić Security Fight Night-a", a sav novac se prikupljao za bolesnu devetogodišnju djevojčicu iz Busovače, Lorenu Akrap.

 

Osmo izdanje ovog turnira je pokazalo svu čar ljudske dobrote te se uz odlične borbe mogla vidjeti poruka fair playa, poštovanja i mira. U devet borbi Hrvatska je imala čak dvanaest predstavnika, a kako je protekla uzavrela noć u Dubravi komentirao je organizator natjecanja Dragan Majkić:

"Mislim da je ovo bio jedan spektakl koji se u Zagrebu dugo nije dogodio. Dvorana je bila prepuna, preko dvije tisuće ljudi. Mislim da su bili oduševljeni borbama. Zahvala zaštitarskoj tvrtci Bilić-Erić Security koja je organizirala ovu priredbu gdje je ulaz bio besplatan, gdje se prikupljao prihod za nažalost bolesnu Lorenu", izjavio je organizator Majkić.Cijeli program je bio podijeljen na borce u K1 i one koji su se borili prema MMA pravilima.

Program je započeo s MMA-om te je uvodna borba bila između hrvatskih predstavnika Nikole Dučkića i Đanija Barbira koja je prekinuta zbog Dučkićeve ozljede prepona. Potez večeri nam je priuštio hrvatski predstavnik s dublinskom adresom, Luka Jelčić. Kako je taj potez izgledao iz njegove perspektive, jedan od najvećih hrvatskih talenata u MMA-u te McGregorov sparing partner je pojasnio:

"Došao sam u sidemount, uhvatio one foot choke ili shoulder of justice. Kao kada netko inzistira na giljotini. Sada je to popularno u UFC-u i nekoliko borbi se na taj način završilo", izjavio je Jelčić. Događaj je završio glavnom borbom u K1 između Josipa Perice(CRO) i Zorana Majkića(CRO). Kakvi su dojmovi rekao nam je pobjednik meča večeri, Zoran Majkić:

"Dojmovi su odlični i jako puno ljudi se odazvalo na akciju. Zadovoljan sam i hvala svima koji su podržali ovu akciju. Što se tiče protivnika čvrst, spreman, bori se iz kontra garda i meni je to bilo teško jer nisam radio već sedam osam godina s kontra gardom te su mi dvije tri godine pauze ostavile traga", rekao je Majkić.Hrvatska se ponovno ujedinila, ovog puta u Dubravi, kroz pomaganje Loreni, a lijepo je kada ovakve akcije pokažu koje su prave vrijednosti sporta. Ostale borbe su: MMA: Tadija Majić(CRO) pobjednik - Umjesto Laszla Szogyeny-a je upao neki naš predstavnik. Pleurat Smajli(CRO) pobjednik - Jivko Stoimenov(BUL) Luka Čurković(CRO) pobjednik - Nemanja Milaković(BIH) Luka Jelčić(CRO) pobjednik - Krasimir Stanev(BUL) K1 Ivan Stanić(CRO) pobjednik - Danilo Tošić(BIH) Igor Mihaljević(CRO) pobjednik - Sean Šturbelj(CRO) Čedo Pantić(BIH) pobjednik - Adam Blauhorn(CRO)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.