Događaji

Otvoren obnovljeni zagrebački Zoološki vrt

Otvoren obnovljeni zagrebački Zoološki vrt

Nakon svečanog otvorenja obnovljenog i moderniziranog Zoološkog vrta, danas, do 17 sati za sve koji ga žele razgledati u novom ruhu, ulaz je besplatan.

Prije nekoliko tjedana završeni su radovi koji su trajali dvije godine, a od danas novi dijelovi zagrebačkog Zoološkog vrta dostupni su i posjetiteljima. Modernizirani ZOO otvorio je u 13 sati gradonačelnik Milan Bandić, a mi smo odlučili saznati što je sve novo.

"Na prvom otoku izgrađena je velika nastamba za dalmatinske pelikane, prve u Hrvatskoj nakon sto godina", otkrio je edukator u Zoološkom vrtu Tomislav Krizmanić za Index.

"Izgrađena su i nova staništa za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u Vrt, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište", kazuje Tomislav.

Dodao je kako Zoološki ima i dva nova mosta, a jednim su uspjeli povezati otok na maksimirskom jezeru koji nikad nije bio korišten. Na njemu su izgrađeni ekološko-edukacijski sadržaji za posjetitelje.

Obnovljeni su i poznati kip "Napuljski ribar" te Lavlji most, jedna od specifičnosti zagrebačkog Zoološkog vrta. Posve nova je i blagajna, a stara je pretvorena u info kućicu prepunu novih tehnologija. U bliskoj budućnost, otkriva Tomislav, posjetitelji će moći neke ptice posjetiti u njihovim prostorima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.