Događaji

Visoka izlaznost na izborima u Crnoj Gori

Visoka izlaznost na izborima u Crnoj Gori

Na nedjeljnim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koje je obilježio incident u kojemu je uhićeno 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam, zabilježena je vrlo visoka izlaznost birača koja bi trebala premašiti 70 posto.

Službenici policije uhitili su tijekom noći 20 državljana Srbije zbog sumnje da su na teritoriju Crne Gore počinili kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizma, rekao je direktor Uprave policije, Slavko Stojanović.

Kriminalna skupina planirala je, kako se sumnja, da u vrijeme proglašenja izbornih rezultata zauzme Skupštinu Crne Gore i proglasi pobjedu određenih stranaka, kao i da uhiti premijera Mila Đukanovića, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Goran Danilović, koji je u vladu Mila Đukanovića došao iz oporbenog saveza "Ključ", kazao je da ima samo neslužbene informacije o uhićenju 20 osoba iz Srbije, uključujući i Bratislava Dikića, umirovljenog šefa srpske žandarmerije, da je "zaobiđen s tom informacijom".

Danilović je dodao da će crnogorska policija trebati uspostaviti komunikaciju s organima Srbije kako bi se što prije ovo razriješilo.
On je pozvao građane da rezultate izbora pričekaju kod kuće, a ne na ulicama Podgorice.

Iz oporbenog saveza Demokratski front tvrde da nemaju nikakve veze s tim događajem, te da nitko iz oporbe s Dikićem nikad nije imao bilo kakve kontakte.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.