Događaji

Sumnjivo oružje

Pored kuće Aleksandra Vučića pronađeno teško oružije

Pored kuće Aleksandra Vučića pronađeno teško oružije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da se rezultati DNK analize, kada je riječ o oružju nađenom u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, još uvijek čekaju, piše Blic.

 

"Ono što smo utvrdili je porijeklo jednog dijela naoružanja. Naime, dio ručnog bacača dolazi s jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe s ratišta iz BiH, u blizini Sarajeva. To su prvi podatci, radit ćemo dalje, da otkrijemo koje su osobe mogle doći u posjed ovog oružja. Večeras ćemo znati ima li uopće DNK tragova, kakvih, i možemo li ih usporediti s nekim u bazi", rekao je.

Ranije se na cijeli slučaj osvrnuo i Vučić.

"Moj posao je da se bavim istinom, nisam ubojica i ne želim sudjelovati u ubojstvima. Bolje je da budete ubijeni nego da ubijate nekoga", rekao je Vučić.

Vučić čeka na provjerene podatke

"O ovome u Srbiji ne znam ništa, imam podatke koji nisu dovoljno provjereni da bih s njima izašao u javnost."

Policija je uzela otiske i nada se pronalasku DNK-a. Rezultati analiza bi trebali biti poznati večeras. Ipak, Vučić ostavlja i mogućnost da je oružje tu ostavljeno sasvim slučajno.

"Ja se nadam da je to slučajno netko o stavio, ali me brine što se tamo djeca igraju. Da je zolja eksplodirala, usmrtila bi dvadesetoro djece. Da je netko to želio sakriti, otišao bi kilometar i pol' dalje", navodi Vučić

Iako je naglasio da nije bilo pokušaja atentata i da ga "nitko nije ni pipnuo", ipak "prepoznaje 'rukopis zolja', toga je bilo i ranije u sličnim akcijama."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.