Događaji

Pred 200 predstavnika svjetski religija

Papa Franjo zatražio "jasnu osudu" nasilja

Papa Franjo zatražio

Papa Franjo koji je u četvrtak u Vatikanu primio dvjesto vjerskih čelnika iz svijeta, među kojima i izaslanstvo Francuskog muslimanskog vijeća, pozvao ih je da jasno osude nasilje i terorizam.

Audijencija je organizirana u okviru Jubileja, Svete godine milosrđa koji se završava 20. studenog, što je tema "bliska mnogim vjerskim i kulturnim tradicijama", podsjetio je Sveti Otac, primajući kršćane, židove, muslimane i budiste.

"Žalosno je da ne prođe ni jedan dan a da ne čujemo kako se govori o nasilju, sukobima, otmicama, terorističkim napadima, ubojstvima i razaranjima. Strašno je da se ponekad, da bi se opravdali ti barbarski čini, poziva na religiju ili Božje ime", požalio je Papa.

"Osudimo jasno ta nepravedna ponašanja koja vrijeđaju Božje ime i nanose štetu čovjekovu traženju vjere", dodao je Papa, pozivajući na "miran susret vjernika i istinsku vjersku slobodu".

Papa je petnaestak minuta razgovarao s petočlanim izaslanstvom Francuskog muslimanskog vijeća. Glavni tajnik vijeća i predsjednik Opservatorija protiv islamofobije, Abdallah Zekri, ocijenio je susret "veoma dirljivim".

"Pozvali smo Papu da dođe u Francusku i razgovara s muslimanima. Zahvalili smo mu što je upozorio da se ne smije poistovjećivati terorizam i muslimanska vjera", rekao je.

Sveti Otac je rekao da je bio veoma dirnut inicijativom muslimana da dođu moliti u crkve nakon ubojstva velečasnog Hamela i govorio nam je o 'ranjenom čovječanstvu'", dodao je Zekri.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.