Crna Kronika

#migranti

Policija uhitila četvoricu muškaraca u Hrvatskoj, švercali su migrante

Policija uhitila četvoricu muškaraca u Hrvatskoj, švercali su migrante
Igor Kralj/Pixsell

Policija na karlovačkom području uspješno je zaustavila četvoricu muškaraca, državljane Albanije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, u pokušaju krijumčarenja migranata. Protiv njih su podneseni optužni prijedlozi i kaznene prijave.

Među uhićenima je 57-godišnji državljanin Albanije, kojeg je policija zatekla u Netretiću dok je prevozio nekoliko migranata. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog na temelju Zakona o strancima, a priveden je nadležnom općinskom sudu.

Dvojica državljana BiH (21 i 27 godina) te 34-godišnji hrvatski državljanin uhićeni su u blizini Cetingrada i Vojnića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili drugoj državi članici EU. Oni su, kako se sumnja, prevozili strane državljane za unaprijed dogovoreni novčani iznos. Nakon privođenja nadležnom državnom odvjetništvu, predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.

Jedan od uhićenih, 27-godišnji državljanin BiH, prijavljen je i za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Bježeći od policije, osobnim je vozilom oštetio rampu na graničnom prijelazu, ignorirajući policijske pokušaje da ga zaustave. Nakon što je napustio vozilo izvan kolnika na području Vojnića, pokušao je pobjeći, no policija ga je ubrzo uhitila.

Policija je izvijestila da su svi kazneno prijavljeni muškarci u osobnim automobilima, s bosansko-hercegovačkim i hrvatskim registarskim oznakama, prevozili migrante.


Reci što misliš!