Crna Kronika

prometna kontrola

Vikend na prometnicama: Policija utvrdila 169 prekršaja

Vikend na prometnicama: Policija utvrdila 169 prekršaja

Tijekom provođenja prometne akcije utvrđeno je ukupno 24 prekršaja, od kojih 17 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige, 4 prekršaja zbog nepropisno kretanja te 3 ostala prekršaja.

Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 18. do 21. kolovoza 2024. godine, kontrolirali su ukupno 821 vozila i vozača te su utvrdili ukupno 169 prekršaja od kojih izdvajamo:
 

15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 
24 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.


Evidentirano je i 19 prekršaja kod vozača motocikla i osobnih prijevoznih sredstava, zbog nenošenja zaštitne kacige.

Policija je iz prometa isljučila 22 vozača i 10 vozila.

Dogodilo se 13 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala.

Tijekom petka, 18. listopada Policijski službenici Policijske postaje Zadar nastavili su s provođenjem akcije akciju „Nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava“ u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica u kojima sudjeluju vozači osobnih prijevoznih sredstava.

Tijekom provođenja prometne akcije utvrđeno je ukupno 24 prekršaja, od kojih 17 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige, 4 prekršaja zbog nepropisno kretanja te 3 ostala prekršaja.


Reci što misliš!