Crna Kronika

policijsko izvješće

Noćas u nadzoru prometa policija oduzela marihuanu i halucinogene gljive

Noćas u nadzoru prometa policija oduzela marihuanu i halucinogene gljive
Šime Zelić/ PIXSELL

Zbog posjedovanja droga, protiv tri osobe policija podnosi optužne prijedloge nadležnom sudu u Zadru

Noćas, 18. rujna oko 03 sata u Zagrebačkoj ulici u Zadru policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s koji je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin od kojeg su policijski službenici tijekom postupanja oduzeli oko 4,8 grama marihuane dok je od putnika iz automobila, također 20-godišnjeg hrvatskog državljanina oduzeto oko 0,75 grama halucinogenih gljiva psilocibin.

Ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu vozač je izričito odbio.

Protiv obojice 20-godišnjaka policija nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a vozač je i prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U 00.10 sati policijski službenici Policijske postaje Zadar su na državnoj cesti DC-306 u Zatonu zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 27-godišnja hrvatska državljanka od koje su policijski službenici oduzeli oko 5,05 grama marihuane.
Protiv vozačice slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 


Reci što misliš!