Crna Kronika

prometna kontrola

"Rekorder" policijske akcije Vikend na alkotestu s 2,75 g/kg

Filip Kos/PIXSELL/Ilustracija

Iz prometa je isključen 41 vozač i 1 vozilo. U tom vremenu dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže te četiri osobe lakše ozlijeđene.


Policijski službenici proteklog vikenda od 05. srpnja do 08. srpnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 413 prekršaja od čega izdvajamo:

26 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 

114 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 

69 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,

16 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zbog prekršaja nepropisnog skretanja policija je sankcionirala 29 vozača. Također su sankcionirali 13 vozača zbog prekršaja upravljanja prije položenog vozačkog ispita te 13 zbog prekršaja nenošenja zaštitne kacige.

Iz prometa je isključen 41 vozač i 1 vozilo. U tom vremenu dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže te četiri osobe lakše ozlijeđene. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u subotu, 06. srpnja u 19.50 sata u Slivnici dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozača, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,75 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 39-godišnjak je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. 


Reci što misliš!