Crna Kronika

policijska akcija

Velika zapljena droge na zadarskom području

Velika zapljena droge na zadarskom području
Šime Zelić/PIXSELL

U Zadru pao Splićanin s preko 4 kg raznih droga, u Benkovcu kod 26- godišnjakinje pronađeno 12 iphonea, heroin i novac

U PU zadarskoj danas su prezentirani rezultati kriminalističkih istraživanja vezano za zapljenu droge. Prošli petak  u ranojutarnjim satima na širem zadarskom području zaustavljen je 26- godišnji Splićanin. Kod njega je pronađena pozamašna količina raznih droga.

Policija sazvala konferenciju zbog velike zapljene heroina, kokaina, amfetamina i marihuane Policija održala tiskovnu konferenciju zbog velike zapljene heroina, kokaina, amfetamina i marihuane

Drogu je inače nanjušio policijski pas Boy, iz PU šibensko- kninske. Željko Pilipović, voditelj službe kriminalističke policije PU zadarske.

„Nakon pretrage pronađeno je ispod sjedala suvozača 1.614 grama kokaina, 1.360 grama heroina, 1.074 grama amfetamina i 1.070 grama marihuane. Ukupno je to 4.794 grama droge “ kazao je Pilipović.

Zapljene droge bilo je i na Benkovačkom području.

Jure Ražov voditelj Odjela kriminaliteta droga, ispričao je kako su ovog vikenda zaustavili 26- godišnjakinju koja je pak dobrovoljno predala 1,2 grama marihuane.

Policija je tom prilikom u vozilu uočila više mobitela i termovizijsku kameru. „Nakon toga temeljem naloga policija je dodatno pretražila vozila, ali i stan 26- godišnjakinje“ istaknuo je Ražov.

„U vozilu je nađeno više mobitela. Nakon pretresa njenog stana oduzeli su 12 iphonea nešto marihuane i 9 pakiranja kokaina.

Pronađena je veća količina novčanih sredstava raznih moneta.

Sumnja se da je novac podrijetla od preprodaje droge.

Na konferenciji je istaknuto kako je 17 posto povećanje kaznenih dijela od početka godine, te 10 posto povećanje prekršaja u prometu.


Reci što misliš!