Crna Kronika

srbija

Djevojčica Danka Ilić žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina

Djevojčica Danka Ilić žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina

Nestanak djevojčice na teritoriju Banjskog Polja kod Bora na istoku Srbije prijavljen je 26. ožujka i za njom je pokrenuta opsežna potraga koja se proširila i izvan granica zemlje.

Djevojčica Danka Ilić žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Nestanak djevojčice na teritoriju Banjskog Polja kod Bora na istoku Srbije prijavljen je 26. ožujka i za njom je pokrenuta opsežna potraga koja se proširila i izvan granica zemlje.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić danas je na izvanrednoj konferenciji za medije detaljno objasnio postupke i saznanja istražnih policijski timova, forenzičara, rezultate GPS provjera, usporedne podatke bazičnih punktova i mobilne telefonije i prikupljenih izjava na temelju kojih je rasvijetljen ovaj slučaj.

Gašić je naveo da su uhićena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora i priznala su krivnju jer jer utvrđeno da su službenim automobilom "fiat panda" udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik te odvezli na deponiju i bacili tijelo.

Djevojčicu su, kako je pokazao GPS uređaj u njihovom vozilu, udarili brzinom od 20 kilometara na sat.

Njih dvojica su nas odvela do deponija, ali imamo saznanje da se jedan od njih dvojice vratio 28. ožujka i prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo im vjerovati jer jedan na drugog prebacuju krivnju, rekao je Gašić novinarima, dodajući da policijski ispektori sve detaljno provjeravaju.

Navodeći da je lokacija tog deponija već dva puta pretražena tijekom potrage, Gašić je ocijenio kako i to ukazuje zašto vatrogasci i spasitelji nisu našli djevojčicu, što potkrepljuje sumnju da je u tom razdoblju njezino tijelo prebačeno na drugu lokaciju.

O monstruoznosti počinitelja napose govore dva detalja - prvi, da ih je otac u potrazi za djevojčicom susreo i pitao da li su je vidjeli, što su nijekali, te drugi - da se jedan od njih sutradan uključio u potragu za djevojčicom, zajedno sa ostalim kolegama iz poduzeća.

U potragu su, rekao je Gašić, bila uključena sva raspoloživa tehnička sredstva, dronovi, psi tragači, policija je pregledala 200 kuća i stanova, 400 vozila, poligrafski testirala 15 osoba, te provjerila 42.000 logova telefonskih razgovora na baznoj stanici koja pokriva to područje.

U danu kad je prijavljen nestanak djevojčice 26. ožujka, u Srbiji je po prvi puta aktiviran međunarodni alarm "Amber Alert", a u potragu se par dana kasnije uključio Interpol.

Tračak nade da je djevojčica živa pojavio se poslije video-snimke s tramvajskog stajališta u središtu Beča od subote 30. ožujka na kojem se s dvije žene vidi djevojčica slična Danki Ilić, pa se u istragu uključila i austrijska policija, ali se ispostavilo da je riječ samo o sličnosti, o čemu je ranije danas policija Beča službeno izvijestila MUP Srbije.


Reci što misliš!