Crna Kronika

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Traganje za nestalim ribarom okončano pronalaskom tijela

Traganje za nestalim ribarom okončano pronalaskom tijela
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pronalaskom tijela nestalog ribara okončana je akcija spašavanja u koju su od srijede ujutro uz Lučku kapetaniju, Obalnu stražu i policiju sudjelovale i posade privatnih plovila, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Intenzivnu akciju traganja i spašavanja prema nestalome ribaru koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka), u suradnji s Lučkom kapetanijom, pomorskom i aerodromskom policijom, Obalnom stražom te posadama privatnih plovila, koji su se priključili traganju prema nestalome državljaninu Republike Hrvatske.

Dojava o nestalom ribaru u MRCC Rijeka zaprimljena je jutros 7,29 sati, posredstvom PPAP Rijeka, koji su prenijeli informaciju zapovjednika ribarskog broda hrvatske zastave o nestalome članu posade.

Odmah je pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestalome, u creško-rapskom arhipelagu, a u traganje su bili uključeni spasilački brod „VID“ LK Rijeka, jedna spasilačka brodica ILK Rab, dva broda iz sastava PPAP Rijeka, tegljač „Galeb“ u vlasništvu Luke Rijeka i ribarski brod dojavitelja, dok je u zračnome traganju sudjelovao zrakoplov tip 'Pilatus', iz sastava Obalne straže.

Zapovjednik policijskog broda dojavio je u MRCC Rijeka u 11,27 sati da je pronađeno tijela nestalog ribara, u moru oko tri nautičke milje jugoistočno od uvale Lukovac, na otoku Cresu, nakon čega su sve jedinice opozvane iz daljnjeg traganja.

Očevidne i istražne radnje provodi policija u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka.


Reci što misliš!