Crna Kronika

#akcijavikend

Policija evidentirala 172 prekršaja u prometu, 10 vozača odbilo testiranje na droge

Policija evidentirala 172 prekršaja u prometu, 10 vozača odbilo testiranje na droge

Kada vozač odbije testiranje na droge, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, sukladno zakonskim odredbama, zbog navedenog prekršaja predviđena je novčana kazna od 1 320 do 2 650 eura

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

alkoholiziranost vozača,
vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
nekorištenje sigurnosnog pojasa,
nepropisna uporaba mobitela i
prekršaji motociklista. 


U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 09. do 12. veljače 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 172 prekršaja od čega izdvajamo:

30 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
44 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
11 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
 7 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je 10 prekršaja zbog odbijanja testiranja na droge, 12 prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru te 3 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja.

Iz prometa su isključena 43 vozača i 2 vozila. U tom vremenu dogodilo se 17 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

- Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kao i da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu


Reci što misliš!