Crna Kronika

ostali izvan životne opasnosti

Jedan od poginulih u prometnoj u tunelu Pećine bivši skijaški olimpijac Antonio Rački

Jedan od poginulih u prometnoj u tunelu Pećine bivši skijaški olimpijac Antonio Rački
pixabay

Jedan od dvojice poginulih u teškoj prometnoj nesreći sinoć u tunelu Pećine u Rijeci, je bivši olimpijac Antonio Rački (50), objavio je u subotu Novi list, a kako se doznaje iz riječke bolnice, sve tri ozlijeđene osobe, stabilno su i izvan životne opasnosti.

Antonio Rački, Delničanin s riječkom adresom, proslavljeni je hrvatski skijaški olimpijac i sudionik Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru 1994. te japanskom Naganu četiri godine kasnije.

Pema neslužbenim podacima, među ozlijeđenima u nesreći je i njegov sin.

U prometnoj nesreći na DC 404 u tunelu Pećine u Rijeci sinoć oko 21,40 sati, sudjelovali su osobno i teretno vozilo riječkih registracija, a poginule su dvije osobe iz osobnog vozila, od 19 i 50 godina, dok su tri osobe ozlijeđene, izvijestila je ranije danas primorsko-goranska policija nakon višesatnog očevida.

U riječkoj bolnici zaprimljena su tri pacijenta, dvojica od 23 i 62 godine na Zavodu za ortopediju i traumatologiju, a jedan pacijent, u dobi od 20 godina, na Klinici za neurokirurgiju, izjavio je u subotu v. d. pročelnika Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka Grgo Martinović. Naglasio je da su sva tri pacijenta stabilna i izvan životne opasnosti.

Prema dosad utvrđenom, 19-godišnji vozač osobnog vozila kretao se neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke.

U nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

Od siline udarca osobno vozilo se zarotiralo, pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvojica putnika, u dobi od 19 i 50 godina su umrli na mjestu nesreće, dok su treći putnik i vozač osobnog vozila ozlijeđeni. Teško je ozlijeđen i 62-godišnji vozač teretnog vozila, naveli su iz policije. 


Reci što misliš!