Crna Kronika

PU zadarska

Tijekom protekla 24 sata evidentirano nekoliko krađa i 4 prometne nesreće, jedna sa smrtnim ishodom

Tijekom protekla 24 sata evidentirano nekoliko krađa i 4 prometne nesreće, jedna sa smrtnim ishodom
Matija Habljak/PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirane su 2 krađe te 4 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala te je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Prometna nesreća s poginulom osobom

Jučer, 06. veljače u 17.06 sati na državnoj cesti DC-502 na predjelu Tromilja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 78-godišnji hrvatski državljanin.

Sumnja se da je do nesreće došlo kada je 78-godišnji vozač upravljao automobilom njemačkih registarskih oznaka te dolaskom do križanja za Škabrnju započeo radnju skretanja ulijevo prije nego se uvjerio da je može izvršiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, uslijed čega oduzima prednost automobilu zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, koji se kretao suprotnim smjerom iz pravca Zemunika prema Smilčiću.

Oba vozača su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo 78-godišnjak dok su 42-godišnjaku utvrđene lake tjelesne ozlijede.

U vremenu od 17.20 do 19.45 sati navedena dionica ceste, križanje državnih cesta DC-502 i DC-56, bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo u Zadru te je u tijeku provođenje daljnjih mjera i radnji u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica prometne nesreće.

Dovršena su i brojna kriminalistička istraživanja.

Osumnjičena za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Materijalna šteta pričinjena trgovačkom društvu se procjenjuje na iznos od preko 89 000 eura, te se nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnja se kako je 51-godišnja hrvatska državljanka u svojstvu osobe kojoj je povjereno obavljanje poslova društva te ovlaštenika za raspolaganje novčanim sredstvima na bankovnoj kartici društva, u prethodnom razdoblju do 2022. godine u više navrata sa računa društva podizala novčana sredstva koja je zadržavala za sebe.
Također se sumnjiči da na račun društva nije polagala novčane iznose u vidu pozajmica drugih osoba, na koji način je oštetila trgovačko društvo sa sjedištem na zadarskom području za ukupan novčani iznos od preko 89 000 eura.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičene se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Izbjegavanje mjere carinskog nadzora

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac jučer su proveli kriminalističko istraživanje nad 59–godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog kaznenog dijela Izbjegavanje carinskog nadzora.
Naime, 05. veljače 2024. godine u 17.00 u blizini državne granice na području mjesta Osredci, zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 59-godišnjak kod kojeg je pronađeno 200 komada ručno spravljenih cigareta, bez markica nadležne institucije RH.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 59-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, preko granice prenio robu čiji je promet ograničen.
Također, policija je o događaju izvijestila nadležnu carinsku inspekciju.

Krađa 

Jučer, 06. veljače u Zadru na predjelu Relje, nepoznati počinitelj je otuđio električni romobil u vlasništvu 23-godišnjakinje.

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Sa ponedjeljka na utorak, 05./06. veljače  u Selinama, u mjesnoj lučici nepoznati počinitelj je otuđio četiri vanbrodska motora, s brodica u vlasništvu četvero hrvatskih državljana.

Ukupna materijalna šteta iznosi više tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe


Reci što misliš!