Crna Kronika

PU zadarska

Tijekom 24 sata evidentirana teška krađa, narušavanje javnog reda, prometna nesreća bez ozlijeđenih

Tijekom 24 sata evidentirana teška krađa, narušavanje javnog reda, prometna nesreća bez ozlijeđenih
Dino Stanin/PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je 1 teška krađa, 1 narušavanje javnog reda i mira te 1 prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Slovenije zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja jučer, 24. siječnja na širem zadarskom području, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik, gdje su policijski službenici pronašli i oduzeli oko 1 134,9 grama sasušenog lišća marihuane, oko 144,6 grama pripravka masti marihuane te oko 134 grama pripravka ulja marihuane, sve pakirano u više različitih pakiranja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 60-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Također, policijskim postupanjem je utvrđeno kako 60-godišnjak u zakonom propisanom roku nije regulirao status svog boravaka u RH te je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji.

Osumnjičen za provalu u dva ugostiteljska objekta 

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje imovinskih kaznenih djela.

U utorak, 23. siječnja oko 23.30 sati policijski službenici su u Zadru na gradskom predjelu Brodarica, tijekom provođenja aktivnosti usmjerenih na prevenciju kaznenih djela i prekršaja, zatekli 21-godišnjaka koji se dovodi u vezu s počinjenjem imovinskih kaznenih djela. Muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnjiči ga se da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, proteklog tjedna, 17./18. siječnja u Zadru u Ulici Ivana Mažuranića provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 41-godišnjakinje odakle je otuđio novac kao i da je  18. siječnja u Ulici Miroslava Krleže provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 51-godišnjakinje odakle je otuđio novac.

Ukupna materijalna šteta iznosi preko tisuću eura. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv 21-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela Teška krađa.

Teška krađa

S utorka na srijedu, 23./24. siječnja u Zadru na području Dikla nepoznati počinitelj je provalio u stan  u vlasništvu 28-godišnjaka odakle je otuđio novac.

Materijalna šteta je više stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.   


Reci što misliš!