Crna Kronika

PU zadarska

Dva vozača uhićena zbog vožnje pod utjecajem alkohola preko dva promila

Dva vozača uhićena zbog vožnje pod utjecajem alkohola preko dva promila
Šime Zelić/ PIXSELL

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 29. prosinca 2023. do 01. siječnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 145 prekršaja od čega izdvajamo:

  • 18 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  •  5 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  •  5 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  1 prekršaj zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 4 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda, 4 prekršaja zbog prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla te 6 prekršaja zbog odbijanja testa na prisutnost droge u organizmu.

Iz prometa je isključeno 26 vozača i 4 vozila. U tom vremenu dogodilo se 17 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže te su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Uhićeni nakon što su vozili sa preko dva promila

Jučer, 01. siječnja 2024. godine u 23.50 sati u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića tijekom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili automobil slovenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 24-godišnji slovenski državljanin kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,07 g/kg.

Noćas, 02. siječnja u 00.55 sati u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,65 g/kg.

Obojica vozača su uhićena i smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o siugurnosti prometa na cestama, danas su uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Reci što misliš!