Crna Kronika

petero teže ozlijeđenih

Više od 50 osoba ozlijeđeno u sudaru putničkog i teretnog vlaka u Srbiji

Više od 50 osoba ozlijeđeno u sudaru putničkog i teretnog vlaka u Srbiji
Goran Kovačić/PIXSELL

Više od 50 osoba, od kojih petero teže, ozlijeđeno je u željezničkoj nesreći u petak navečer kod Odžaka na pruzi Sombor – Novi Sad, a do daljeg otkazani su svi vlakovi na toj relaciji, javlja Radio-televizija Srbije

Liječnici Opće bolnice u Somboru potvrdili su da je od 52 ozlijeđena putnika njih pet hospitalizirano, od kojih je jedna osoba zadobila teške prijelome i ozljede jetre i smještena je na intenzivnu njegu.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, upućeni na kućno liječenje sa prijelomima glave, nagnječenjima prsa, trbuha i ozljedama ruku i nogu.

Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo – Odžaci, a teže posljedice spriječio je strojovođa putničkog vlaka jer je, uočivši vagone ispred sebe, kočenjem uspio smanjiti brzinu.  

U tijeku je istraga, a do sada je utvrđen propust otpravnika vlakova na postaji Ratkovo koji je propustio vlak, ne utvrdivši da se teretna kompozicija zaustavila između dvije postaje. 


Reci što misliš!