Crna Kronika

nakon utakmice na višnjiku

Zbog napada na dvojicu državljana Srbije mladići zaradili kaznene prijave

Zbog napada na dvojicu državljana Srbije mladići zaradili kaznene prijave
Bojan Bogdanić

Zbog napada na dvojicu državljana Srbije, dvije osobe su kazneno prijavljene i predane pritvorskom nadzorniku

Nastavno na događaj od 11. studenog, policijski službenici Policijske postaje Zadar jučer su proveli kriminalističko istraživanje dvojice hrvatskih državljana u dobi od 21 i 26 godina koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja opisanog u čl. 323. a u svezi s člankom 87. st. 21. (zločin iz mržnje) Kaznenog zakona.
 
Naime, sumnjiči ih se da su u subotu, 11. studenog oko 20 sati na predjelu Voštarnice u Zadru, lica maskiranim majicama i maramama, fizički napali dvojicu državljana Srbije u dobi od 55 i 46 godina uslijed čega je 55-godišnjak lakše tjelesno ozlijeđen, što je konstatirano u Općoj bolnici Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, oba osumnjičenika su jučer poslijepodne predana u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Dodatno, u svezi drugog događaja u kojem su također napadnuta dvojica državljana Srbije (r. 1999. i 1986.),  u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.
 
Nadalje, u nedjelju, 12. studenog s početkom u 17 sati u Zadru na ŠC Višnjik u košarkaškoj dvorani „Krešimir Ćosić“, odigrana je košarkaška utakmica  "AdmiralBet ABA" lige između KK „Zadar“ i i KK „Crvena zvezda MeridianBet“.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja poduzimali operativne mjere i radnje kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za njegovo neometano održavanje.

Do završetka javnog okupljanja u službene prostorije policije, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, privedena su dvojica hrvatskih državljana, jedan u dobi od 42 godina zbog alkoholiziranosti te drugi u dobi od 19 godina zbog prekršaja pokušaja unošenja ili unošenja u športski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.
 
Također je provedeno kriminalističko istraživanje četvorice maloljetnika zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, dovedeni su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz odgovarajući optužni prijedlog.

Nakon završetka javnog okupljanja, uslijedio je razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koji su protekli u redu.

Tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja, nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji.

Zbog protupravnih ponašanja tijekom održavanja športskog natjecanja, jutros su u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena devetorica hrvatskih državljana.

 


Reci što misliš!