Crna Kronika

sporni automobil

USKOK pokrenuo istragu protiv predsjednika Općinskog suda u Zadru

USKOK pokrenuo istragu protiv predsjednika Općinskog suda u Zadru
Bojan Bogdanić

Zbog osnovane sumnje da je kao predsjednik Općinskog suda u Zadru od 5. do 17. siječnja 2022., službeni automobil koristio u privatne svrhe i to prikrio neistinitim prikazivanjem svojih službenih obveza, USKOK je pokrenuo provođenje istrage protiv hrvatskog državljanina rođenog 1978., objavljeno je danas na stranicama USKOKA.

Istraga je pokrenuta na temelju kaznene prijave sudaca Županijskog suda u Zadru, navodi se u priopćenju.

Okrivljenik je sastanak predsjednika više općinskih sudova koji je bio zakazan za 11. siječnja 2022. u Općinskom sudu u Novom Zagrebu iskoristio za višednevno izbivanje sa svog radnog mjesta, službeno je vozilo privatno koristio od 5. siječnja 2022. do održavanja navedenog sastanka.

Kako bi prikrio izbivanje s radnog mjesta 7. i 10. siječnja 2022. u putni nalog je 17. siječnja neistinito unio da je u razdoblju od 5. do 12. siječnja 2022. bio na službenom putovanju te da je u tu svrhu koristio službeno vozilo. Putni nalog i izvješće o rezultatima službenog putovanja okrivljenik je zatim predao djelatnicima Ureda predsjednika suda koji su ga proslijedili u računovodstvo suda, objavljeno je također na stranicama USKOKA.

 


Reci što misliš!