Crna Kronika

U Slavoniji susjed seksualno zlostavljao maloljetnika i tjerao ga na rad

U Slavoniji susjed seksualno zlostavljao maloljetnika i tjerao ga na rad
Thinkstock

Riječ je o događaju iz središnje Slavonije zbog kojeg je 53-godišnji muškarac lani nepravomoćno osuđen na ukupno 3,3 godine zatvora. Presudu mu je izrekao općinski sud koji je ispitao i njega i njegovu žrtvu, kao i djelatnice iz dječakove škole kojima se nakon gotovo trogodišnjeg zlostavljanja na kraju povjerio

 Naime, dječak je imao određenih psihičkih problema pa je pohađao nastavu uz osobnog asistenta. Upravo je ta osoba primijetila da s trinaestogodišnjakom nešto nije u redu. Odmah se posumnjalo na seksualno zlostavljanje.

Školski sustav, kao i sustav socijalne skrbi te je dječak dobio mogućnost prijaviti susjeda. Na kraju se ispostavilo da je sve krenulo početkom 2019. 

Zbog proživljenog užasa dječak je nedavno podnio tužbu kojom od svog zlostavljača traži 50 tisuća kuna, odnosno 6,6 tisuća eura odštete.

Tijekom tog postupka može se očekivati da će dječak morati ponovno iskazivati o mučnim godinama svog života. Ispitan će biti i njegov zlostavljač koji od početka tvrdi kako ni za što nije kriv, te kako je imao 50 žena u zadnje tri godine. Među njima je bila i dječakova majka, zbog čega prijavu za seksualno zlostavljanje smatra njihovom osvetom.

“Taj mali nije normalan, laže, ne zna šta priča”, uvjeravao je 53-godišnjak sutkinju.

“Zašto mislite da bi lagao protiv vas”, pitala ga je sutkinja tijekom postupka.

“Zbog lošeg društva i zbog onog što vidi na internetu. Njegova majka nikako nije mogla prihvatiti da više nismo zajedno”, odgovorio je optuženi zlostavljač.

No, stručnjaci iz škole, socijalni pedagozi i vještaci unisnosno su zaključili kako ovaj trinaestogodišnjak unatoč svojim zdravstvenim problemima nije sklon laganju.

“Nisam imala dojam da je njegova majka uopće znala što se događa, tim više što je ona negirala bilo kakvu vezu sa susjedom”, izjavila je tijekom suđenja jedna od stručnjakinja.

Dječakova majka prisjetila se pak koliko je puta susjed tražio njezinog sina u dvorištu, a ona ga je često otjerala.

“Unatoč tome nastavio je dolaziti. Sin je isprva odbijao ići k njemu, no s vremenom je ipak otišao. Zadržavao se tamo po dva-tri sata. Nekada nisam ni vidjela da je otišao k susjedu. Kad sam mu u džepovima našla opuške ispričao mi je da ga susjed tjera da puši, te da ga tuče kada ne bi obavio nešto za njega”, svjedočila je majka, a sve navode iz prijave u svom iskazu potvrdio je i dječak.


Reci što misliš!