Crna Kronika

policijsko izvješće

Napao Nizozemce na benzinskoj postaji

Napao Nizozemce na benzinskoj postaji
Josip Regovic/PIXSELL

Nakon saslušanja, određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zatvor u Zadru.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje u svezi događaja u Zadru, na ulici Marka Marulića, nakon čega je  jučer na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen 20-godišnji hrvatski državljanin.

Njega se sumnjiči da je 23. kolovoza oko 04,00 sata u Zadru, na prostoru benzinske postaje na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir te fizički napao četvoricu stranih državljana, državljana Nizozemske koji tom prilikom nisu ozlijeđeni. 

Osumnjičeni je uhićen i doveden u prostorije policije, a provedenim alkotestom utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,72 g/kg.

Nakon saslušanja, određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zatvor u Zadru.

Nadalje, uz optužni prijedlog jučer su nadležnom sudu prepraćeni dvojica muškaraca: 33-godišnji hrvatski i 22-godišnji francuski državljanin.

Obojicu se sumnjiče da su se 23. kolovoza u Zadru oko 04,45 sati  na Obali kralja Tomislava međusobno fizički sukobili, gdje su ih uočili policijski službenici.

Ubrzo su uz uporabljena sredstva prisile privedeni u službene prostorije policije, gdje je kod 33-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 1,83 promila, a kod stranog državljanina od 0,72 promila.        

Također, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jučer je na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen 44-godišnjak, koji je 22. kolovoza u Bibinjama oko 23.20 sati narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, a prilikom postupanja prema njemu vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. 

Nakon saslušanja na nadležnom sudu određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zatvor u Zadru.

Policijski službenici  Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje u svezi događaja u Biogradu - naročito drskog i nepristojnog ponašanja od 22. kolovoza 2023.godine.

Naime, 63-godišnjeg hrvatskog državljanina se sumnjiči da je u utorak, 22. kolovoza oko 10 sati  na prostoru ispred zdravstvene ustanove na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir tako da je vičući vrijeđao medicinsko osoblje, te se udaljio pokazujući srednji prst i  hvatajući se pritom za genitalije.

Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 


Reci što misliš!

 Izdvojeno