Crna Kronika

policijsko izvješće

Policija prijavila četiri muškarca zbog švercanja oružja

Policija prijavila četiri muškarca zbog švercanja oružja
Bojan Bogdanić

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatskih državljana u dobi od 44 i 30 godina te dva hrvatska državljanina u dobi od 26 godina, koje se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, 26-godišnjaka se sumnjiči da je zajedno s drugim 26-godišnjakom, u ožujku ove godine, na zadarskom području za iznos od više stotina eura, 44–godišnjaku prodao dvije puške vojnog porijekla s pripadajućim okvirima i streljivom.

Također ga se sumnjiči da je u rujnu prošle godine neovlašteno nabavio vatreno oružje A kategorije, koje je građanima zabranjeno posjedovati, nakon čega ga je predao na čuvanje i u neovlašteni posjed 30-godišnjaku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, na širem zadarskom području obavljene su pretragom doma i drugih prostorija koje osumnjičenici koriste, te su  policijski službenici kod 44-godišnjaka pronašli zračnu pušku, 500 komada diabola, plinski revolver, 8 komada streljiva za plinski pištolj te 85 komada raznog streljiva.

Nadalje, kod 30-godišnjaka, tijekom pretrage pronađeno je 11 komada lovačkih patrona.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nadležnom sudu u Zadru, protiv 44-godišnjaka podnosi se i optužni prijedlog

 


Reci što misliš!