Crna Kronika

duško tanasović na sudu

Za ubojstvo na Zrću tužitelji traže prekvalifikaciju u teško ubojstvo

Za ubojstvo na Zrću tužitelji traže prekvalifikaciju u teško ubojstvo
Šime Zelić/PIXSELL

Očekivalo se da će u četvrtak Dušku Tanaskoviću presuditi za ubojstvo na Zrću, no tužitelji su odlučili predložiti nove dokaze i zatražiti da se kazneno djelo prekvalificira u teško ubojstvo, što bi nosilo veću kaznu

Kragujevčanina Duška Tanaskovića (30) po rasporedu zadarskog suda, u 10 sati su doveli u sudnicu. Očekivalo se da će mu sutkinja Ana Brkić, konačno pročitati presudu kojom ga se optužilo kako je  25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, ubio Gorana Vlaovića (38) koji se zabavljao na hrvatskoj Ibizi.

 

No, Tanaskovićev odvjetnik Vinko Gulišija na početku rasprave je rekao kako traže da se pogleda kompletna dokumentacija iz KBC Kragujevac jer bi se, kaže, dobila preciznija informacija o stanju njegovog branjenika.

Ivan Škara iz tužiteljstva je rekao kako se time odugovlači postupak jer su sve već detaljno obrazložili s dokumentima u kojima piše sve o dijagnozama. 

- Imamo nove dokaze, i to obilan dokazni materijal. Snimljena je ćelija u kojoj je jasno da je bilo više sudionika i pomagatelja - rekao je Ivica Škara iz tužiteljstva.

- Radi se o ubojstvu iz koristoljublja i tražimo prekvalifikaciju iz običnog u teško ubojstvo - dodao je Škara.

Na pitanje zašto danas, Škara je rekao da su tek jutros dobili CD medij sa slikama i razgovorima.

Sutkinja je odgodila raspravu za 21. rujna.


Reci što misliš!