Crna Kronika

#192

Kazneno prijavljen jer je ustupio prostor 33-godinjaku koji se predozirao

Kazneno prijavljen jer je ustupio prostor 33-godinjaku koji se predozirao

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Omogućavanje trošenja droga -priopćila je PU zadarska.

Sumnjiči ga se da je 30. lipnja 2023. godine, u stanu kojeg koristi na području Zadra, 33-godišnjem hrvatskom državljaninu omogućio prostor za konzumiranje droge, uslijed čega je 33-godišnjak preminuo.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Zadru, provedena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 53-godišnjak, tijekom koje je pronađena i oduzeta manje količina droge marihuane. Radi utvrđivanja točnog uzroka smrti, nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju.

Zbog sumnje da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, podnesena je kaznena prijava te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Također, protiv 53-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Reci što misliš!