Crna Kronika

Uhićen bivši policajac za kojim se tragalo zbog pokušaja ubojstva u Trogiru

Uhićen bivši policajac za kojim se tragalo zbog pokušaja ubojstva u Trogiru
Josko Herceg/PIXSELL

Policija je u subotu poslijepodne na području Prapatnice u općini Seget pronašla i uhitila 55-godišnjeg Branka Mamića, za kojim je bila intenzivna potraga od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u središtu Trogira, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

"Muškarac je uhićen, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Pronađeno je i osobno vozilo", kažu iz PU.

Policija će temeljem naloga suda obaviti pretragu pronađenog vozila, dodaje se.

Tijekom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, "češljali" Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za počiniteljem kaznenog djela ubojstva u pokušaju nad 32-godišnjim J.M.

Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom tjelesnom stanju, stabilno je.

"Zahvaljujemo građanima na suradnji i strpljenju prilikom provedbe mjera traganja za počiniteljem", poručili su u priopćenju iz splitske policije.

Uhićeni Branko Mamić je umirovljeni policajac, višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik, koji se nakon što mu je kod zadnjeg privođenja službeni pištolj oduzet, ponovo domogao oružja.


Reci što misliš!