Crna Kronika

#192

U prometnim nesrećama u Ninu i Privlaci ozlijeđene dvije ososbe

U prometnim nesrećama u Ninu i Privlaci ozlijeđene dvije ososbe
Davor Strenja

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirano je 14 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene

Jučer, 21. svibnja oko 21.15 sati u Ninu dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen vozač, 40-godišnji državljanin Kosova.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do nesreće došlo na način da vozač automobila zadarskih registracijskih oznaka, upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg te brzinu kretanja automobila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku uslijed čega je ulaskom u zavoj izgubio kontrolu nad vozilom te prešao na suprotni prometni trak, a potom sletio van kolnika te se prevrće na krov vozila i pada u more.

Ozlijeđenom vozaču  pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene teže tjelesne ozljede.

Policija je o prometnoj nesreći izvijestila državno odvjetništvo u Zadru. 

Jučer, 21. svibnja oko 08.30 sati u Privlaci na državnoj cesti DC-306 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. 

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do nesreće došlo na način da 21-godišnji vozač automobila osječkih registracijskih oznaka, upravljao automobilom te dolaskom do križanja brzinu kretanja automobila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku te udara u automobil austrijskih registarskih oznaka koje se kretalo ispred njega, a kojim je upravljala 47-godišnja državljanka Njemačke, nakon čega su se oba vozila zaustavila van kolnika.

Vozačici automobila austrijskih registarskih oznaka pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su joj utvrđene teže tjelesne ozljede.

Policija provodi kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. 


Reci što misliš!