Crna Kronika

HGSS gospić

Iz provalije duboke 60-ak metara izvučen 44-godišnji vozač automobila

Iz provalije duboke 60-ak metara izvučen 44-godišnji vozač automobila

Iz provalije duboke 60-ak metara na području Karlobaga, uz državnu cestu Gospić - Karlobag, spasioci HGSS-a izvukli su u četvrtak ujutro 44-godišnjeg vozača koji je u noći automobilom zagrebačke registracije sletio u provaliju i ostao živ iako je automobil potpuno smrskan.

Kako je za Hinu rekao pročelnik Stanice Gospić Dario Cindrić, koji je i sam sudjelovao u izvlačenju vozača, čim su jutros poslije 7,30 dobili dojavu o slijetanju vozila u provaliju na cesti Gospić - Karlobag, s policijom su izašli na teren. 

Nesreća se dogodila na cesti između Sušnja i Vidovca, mjesta na području općine Karlobaga. Auto je bio od 50 do 70 metara ispod razine ceste i to u tako lošem stanju da je pravo čudo što je vozač preživio, rekao je Cindrić.

“Možemo slobodno reći da je automobil toliko slupan da je izuzetno rijedak slučaj da to netko preživi i smatram da je unesrećeni vozač preživio pukom srećom”, dodao je Cindrić.

Muškarac je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Gospiću, a ravnateljica bolnice Sandra Čubelić rekla je za Hinu da pacijent ima prijelom noge te da je hospitaliziran zbog mnogobrojnih udaraca po tijelu.

“Pacijent je stabilno i izvan životne opasnosti, ali uz daljnji brižni nadzor”, rekla je doktorica Čubelić.

Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević rekla je kako je očevidom utvrđeno da je automobil sletio u provaliju oko dva sata poslije ponoći, a vozač se javio policiji tek u 7,35. 

Alkotest na mjestu izvlačenja pokazao je da vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a nalazima krvi utvrdit će se je li i u vrijeme kad se nesreća dogodila bio negativan na opijate. Zasad nije poznat uzrok nesreće.


Reci što misliš!