Crna Kronika

Uhićeni nakon pokušaja provale u aparat za kovanice

Uhićeni nakon pokušaja provale u aparat za kovanice
Sanjin Strukić/Pixsell

Policijski službenici Policijske postaje Zadar su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina u dobi od 23, 21 i 19 godina koje se sumnjiči za četiri provale u noći s utorka na srijedu, 25./.26. travnja na području Zadra.

Sumnjiči ih se da su 26. travnja oko 02.20 sati u Zadru u Ulici Put Nina pokušali provaliti u aparat za kovanice u samoposlužnoj autopraonici u vlasništvu 34-godišnjaka, iz kojeg nisu ništa otuđili nakon čega su se udaljili s mjesta događaja. 

Brzom reakcijom policijskih službenika,  osumnjičenici su ubrzo zatečeni i uhićeni u Zadru u Ulici 4. Gardijske brigade, nakon čega su dovedeni na kriminalističko istraživanje u prostorije policije. 

Također ih se sumnjiči da su tijekom iste noći na Obali kneza Trpimira na parkiralištu oštetili dvije nadzorne kamere te nasilno otvorili aparat za mijenjanje novčanica odakle su otuđili novac, nakon čega su nasilno otvorili i pomoćni objekt na parkiralištu iz kojeg nisu ništa otuđili.

Sumnjiči ih se da su i na Trgu kneza Višeslava nasilno otvorili naplatni objekt u vlasništvu trgovačkog društva odakle su otuđili kasu u kojoj se nalazilo oko 50 eura te blagajnička kartica, kao i da su u Ulici Bože Peričića pokušali provaliti u kiosk trgovačkog društva, u čemu nisu uspjeli te su se udaljili bez da su išta otuđili.

Policijski službenici su proveli očevide na mjestima događaja dok će materijalna šteta oštećenima biti naknadno utvrđena. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 23-godišnjaka, 21-godišnjaka i 19-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da su počinili dva kaznena djela Teška krađa i dva kaznena djela Teška krađa u pokušaju.

 


Reci što misliš!