Crna Kronika

božinović potvrdio

Uhićene dvije osobe zbog ubojstva Sablje

Uhićene dvije osobe zbog ubojstva Sablje
Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju da je policija uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s jučerašnjim ubojstvom 41-godišnjeg Tomislava Sablje te da se trenutno može zaključiti kako se ne radi o unaprijed planiranom ubojstvu ili dogovorenom sukobu.

"Osnovno je da je policija reagirala promptno i da je uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom", kazao je ministar Božinović , koji je u Jasenovcu bio na komemoraciji proboja zatočenika tog logora.

"U ovom trenutku možemo zaključiti da se ne radi o nekakvom unaprijed planiranom ubojstvu ili dogovorenom sukobu involviranih pojedinaca", ustvrdio je dodavši kako je ubojstvu vjerojatno prethodila svađa, ili policijskim žargonom rečeno - situacijski delikt.

U tijeku je kriminalistička istraga te će se nakon toga sve moći reći u detalje, naglasio je Božinović.

Tomislav Sabljo ubijen je hicima iz vatrenog oružja u subotu oko 4,40 sati u noćnome klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba. Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

Božinović je ustvrdio kako je policija bila učinkovita u tome slučaju te da razina sigurnosti i razriješenosti kaznenih djela i općeg kriminaliteta u Zagrebu i u Hrvatskoj nikad nije bila veća. 

"Kriminala ima, nikad nismo govorili da ga nema, ali se kriminal u Hrvatskoj efikasno suzbija i Hrvatska je po broju razriješenosti najtežih kaznenih djela u samom vrhu Europe, ako ne i na vrhu", naglasio je ministar unutarnjih poslova.

Na pitanje treba li uvesti strože kontrole pri ulasku u noćne klubove i je li to dovoljno dobro regulirano, Božinović je kazao da se generalno zna pod kojim se uvjetima može nositi oružje.


Reci što misliš!