Crna Kronika

brza i pijan vožnja

Dva vozača isključena iz prometa zbog počinjenih prekršaja

Dva vozača isključena iz prometa zbog počinjenih prekršaja
PU ličko-senjska

Policija svakodnevno putem objava i u suradnji s medijima upozorava građane o potrebi poštivanja prometnih propisa, a unatoč brojnim upozorenjima u prometu se evidentiraju vozači koji grubo krše prometne propise i na taj način ugrožavaju svoju, ali i tuđu sigurnost u prometu.

Jučer, 11. travnja u 15.09 sati na autocesti A-1, na dionici Nadin - Pirovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom presretač, snimili su 32-godišnjeg državljanina Albanije kako upravlja automobilom Audi brzinom od 256 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine, vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 660 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjeseca.

 Zbog ugrožavanja sigurnosti prometa, jučer, 11. travnja u 14.20 sati na državnoj cesti DC-3056 na predjelu Žmirića u Zadru, policijski službenici su iz prometa isključili i 63-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pod utjecajem alkohola od 1,68 g/kg upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.

Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega mu je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 1 320 eura te zaštitna mjera oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od tri mjeseca.


Reci što misliš!