Crna Kronika

Vikend akcije

Za vikend u prometu evidentirano 216 prekršaja i 20 prometnih nesreća

Za vikend u prometu evidentirano 216 prekršaja i 20 prometnih nesreća
Dino Stanin/PIXSELL

Policijski službenici proteklog vikenda od 10. do 13. ožujka 2023. godine na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 216 prekršaja.

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća s teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

- alkoholiziranost vozača,
- vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
- nekorištenje sigurnosnog pojasa,
- nepropisna uporaba mobitela i
- prekršaji motociklista. 

 

Policijski službenici proteklog vikenda od 10. do 13. ožujka 2023. godine na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 216 prekršaja od čega izdvajamo:

14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 
41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

 

Zabilježeno je i 8 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja zbog isteka tehničkog pregleda i registracije te 5 prekršaja zbog nekorištenja svjetala na automobilu.

Iz prometa su isključena 23 vozača i 6 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 20 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže ozlijeđene te su četiri osobe lakše ozlijeđene.

 

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,22 g/kg izmjerena je kod 61-godišnjeg vozača automobila Škoda zadarskih registarskih oznaka kojeg su u subotu 11. ožujka oko 16:50 sati u Biogradu u Zadarskoj ulici zaustavili policijski službenici Policijske postaje Biograd.

Vozač je uhićen i smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran.


Reci što misliš!