Crna Kronika

pu zadarska

Sa žiro računa tvrtke počistili 127 tisuća eura

Sa žiro računa tvrtke počistili 127 tisuća eura
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina u dobi od 42, 54 i 52 godina, koje se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, 42-godišnjaka kao osobu kojoj je bilo povjereno vođenje poslova trgovačkog društva i ujedno ovlaštenika za raspolaganje novčanim sredstvima po žiro računu, 54-godišnjaka kao odgovornu osobu i osobu ovlaštenu za raspolaganje sredstvima po žiro računu i 52-godišnjaka kao odgovornu osobu društva se sumnjiči da su tijekom 2018. i 2019.godine zajednički i dogovorno na štetu trgovačkog društva u cilju stjecanja nepripadne koristi omogućili neosnovano višekratno isplaćivanje novčanih sredstava s računa društva na tekući račun 42-godišnjaka.

Sumnja se da su na taj način, neosnovanim isplatama u vidu pozajmica i materijalnog troška, oštetili trgovačko društvo sa zadarskog područja za iznos od 127 762 eura, a za koji iznos je 42-godišnjak sebi pribavio nepripadnu materijalnu korist.

Nadalje, 52-godišnjaka se sumnjiči da kao odgovorna osoba u razdoblju od 2019. do 2021. godine protivno zakonskim odredbama nije vodio poslovne knjige o poslovnim događanjima niti nadležnim tijelima dostavio financijska izvješća.

Protiv sve trojice osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 52-godišnjaka i kaznena prijava zbog povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.


Reci što misliš!