Crna Kronika

pu zadarska izvjestila

Pag: Trojac osumnjičen za sastavljanje lažnih ugovora i nevjerodostojnih ovjera

Pag: Trojac osumnjičen za sastavljanje lažnih ugovora i nevjerodostojnih ovjera
Dino Stanin/PIXSELL

​Trojac osumnjičen za udruživanje pri protupravnom stjecanju zemljišta na Pagu sastavljanjem lažnih ugovora i nevjerodostojnih ovjera

Policijski službenici Policijske uprave  zadarske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Pag u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su osumnjičeni  71-godišnjak, 65-godišnjak i 53-godišnjak  počinili kaznena djela Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u vezi kaznenih djela Prijevara i Krivotvorenja isprave.
 
Sumnjiči ih se da su se  s ciljem stjecanja imovinske koristi  tijekom 2019. godine povezali u zajedničko djelovanje te sastavljanjem i sudjelovanjem u sastavljanju nevjerodostojnih ugovora  i ovjera javnih bilježnika o kupoprodaji nekretnina (zemljišnih parcela) na području Paga, vrijednosti oko 7,5 milijuna kuna, nakon čega su tako izrađenu nevjerodostojnu dokumentaciju  predali nadležnom zemljišnoknjižnom odjelu te je u veljači 2021. godine prenesen upis vlasništva navedenih nekretnina sa preminule vlasnice na osumnjičenog 71-godišnjaka koji se koristio nevjerodostojnom osobnom iskaznicom na ime nepostojećeg stranog državljanina.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv dvojice osumnjičenika koji se od ranije nalaze u zatvoru radi izdržavanja kazne zatvora, te jednog osumnjičenika koji se od ranije nalazi u istražnom zatvoru, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.


Reci što misliš!