Crna Kronika

#192

Nabavio zolju i boxer pa sakrio, sudjelovao u navijačkim neredima.

Nabavio zolju i boxer pa sakrio, sudjelovao u navijačkim neredima.
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Plitvičkih Jezera zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te sprječavanje dokazivanja kaznenog djela.

On se sumnjiči da je pribavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač tzv. zolju, koji je nakon počinjenja kaznenog djela kada je  na nogometnoj utakmici u Mukinjama ispalio iz zolje pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, zbog čega je dobio kaznenu prijavu, sakrio u svojoj obiteljskoj kući i time spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga njegove obiteljske kuće dprilikom koje je pronađeno hladno oružje tzv. bokser, te će mu zbog nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog.

Također je utvrđeno da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na istoj nogometnoj utakmici, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.


Reci što misliš!