Crna Kronika

Kažnjena sa 17 tisuća kuna

Strana državljanka kažnjena zbog pružanja usluge povećanja usana 'na crno'

Strana državljanka kažnjena zbog pružanja usluge povećanja usana 'na crno'
RTL

Strana državljanka kažnjena je s ukupno 17 tisuća kuna zbog obavljanja neregistrirane usluge povećanja usana hijaluronskim filerima, izvijestio je u utorak Državni inspektora

Inspektori Državnog inspektorata, u suradnji s tržišnim inspektorima, inspektorima rada i policijskim službenicima, proveli su koordinirani inspekcijski nadzor nad ženom koja je u iznajmljenom studio apartmanu u Zagrebu pružala usluge 'povećanja usana hijaluronskim filerima'.

S obzirom da nije registrirala spomenutu djelatnost, kažnjena je s deset tisuća kuna te joj je izrečena mjera zabrane obavljanja te djelatnosti.

Kako nije prethodno ishodila ni dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Hrvatskoj, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, kažnjena je s dodatnih sedam tisuća kuna.

U apartmanu je pronađena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog podrijetla, među kojima su hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici, koji su joj oduzeti, a bili su namijenjeni za 'tretmane povećanja usana'.


Reci što misliš!