Crna Kronika

Šibensko-kninska policija

Priveden 36-godišnjak zbog izazivanja požara u Vrpolju

Priveden 36-godišnjak zbog izazivanja požara u Vrpolju
Šime Zelić/ PIXSELL

Šibensko-kninska policija je po dovršetku kriminalističke istrage u srijedu pritvorila 36-godišnjeg muškarca, osumnjičenog za izazivanje jučerašnjeg velikog požara u Vrpolju, u kojem je izgorjelo 100-tinjak hektara borove šume

Požar je planuo jučer popodne.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 36-godišnjak u utorak, 16. kolovoza, u popodnevnim satima u Vrpolju, krajnjom nepažnjom iza kuće odložio žar odakle se razvila vatra koja je nošena jakim vjetrom prerasla u požar većih razmjera, priopćeno je iz šibensko-kninske Policijske uprave.

Požar su gasile zemaljske snage, više od 60 vatrogasaca s 21 vozilom s područja cijele Šibensko-kninske županije, kao i zračne snage i to 4 canadaira i 3 air-tractora od 15,37 do 20,20 sati. Izgorjela površina niskog raslinja i borove šume je procijenjena na oko 100 hektara.
 
Osumnjičen je za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom". Uz uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku 36-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.


Reci što misliš!