Crna Kronika

pu zagrebačka

Htjele prevariti staricu tako da su je uvjerile da njezini novci lažni

Htjele prevariti staricu tako da su je uvjerile da njezini novci lažni
PU zadarska

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“ na štetu 76-godišnjakinje i „Teška krađa“ na drzak način na štetu 84-godišnjakinje

Naime, kako je priopćeno iz PU zadarske, sukladno prethodno ostvarenom dogovoru s još dvije zasad nepoznate muške osobe, a s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku koristi, 23-godišnjak i jedan od dvojice zasada nepoznatih muškaraca vozili su se osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka kojeg je 23-godišnjak kupio prethodnog dana od treće osobe u Soblincu, dok je za to vrijeme drugi zasad nepoznati muškarac stupio u kontakt sa 76-godišnjakinjom i lažnim prikazivanjem činjenica se predstavio kao policijski službenik.
 
Odmah potom oštećenoj je naveo da je u tijeku velika akcija i zatražio od nje provjeru serijskih brojeva novčanica. Tada je oštećenoj naveo kako se radi o lažnim novčanicama i da će policijski službenih doći po njih.
 
U međuvremenu, 23-godišnjak i drugi zasad nepoznati muškarac dovezli su se do kuće oštećene u Lipovljanskoj ulici kada je 23-godišnjak prišao oštećenoj koja je lažnim prikazivanjem činjenica bila dovedena u zabludu te je predala novac osumnjičenom koji se vratio u vozilo i pobjegao s drugim zasad nepoznatim muškarcem.
 
Nadalje, sumnja se da je 4. travnja 2022. godine oko 11 sati, jedan od dvojice zasad nepoznatih muškaraca stupio u kontakt s 84-godišnjakinjom, predstavio se kao policijski službenik te je uputio da u banci podigne novac kako bi ga sačuvala. Nakon što je 84-godišnjakinja u banci podignula novac, tijekom povratka kući u Ulicu Sokolovac, isti je muškarac ponovno s njom stupio u kontakt i naveo kako će kolega na njezinu adresu doći po novac. Tada je osumnjičeni 23-godišnjak došao do kućnog praga oštećene, međutim, ona se predomislila i odlučila da mu neće predati novac, ali osumnjičeni je novac istrgnuo oštećenoj iz ruku.
 
Tijekom cijelog vremena oštećena je bila u kontaktu sa zasad nepoznatim muškarcem koji ju je uputio da ostatak novca preda kolegi koji se nalazi ispred kuće, ali budući da ga tamo nije bilo, 84-godišnjakinja je novac ostavila na stepenicama da bi ga naknadno 23-godišnjak uzeo.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 331.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.
 


Reci što misliš!