Crna Kronika

NOVA AKCIJA

Nakon heroina i kokaina, hrvatska policija zaplijenila rekordnu količinu lijekova

Nakon heroina i kokaina, hrvatska policija zaplijenila rekordnu količinu lijekova
PU vukovarsko-srijemska

​Više od 628 tisuća lijekova zaplijenila je hrvatska policija od državljanina Republike Srbije koji je, kako pokazuju indicije, imao namjenu lijekove prodavati kao drogu na zapadnoeuropskom ilegalnom narko tržištu.

Do sada je to najveća zapljena lijekova na graničnom prijelazu Republike Hrvatske, ističu iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Javljaju naime da su tamošnji službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet droga".

On je naime, u srijedu, 12. siječnja oko 0.30 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo, upravljao teretnim i priključnim vozilom s kojim je pokušao i prijeći granicu. 

"Carinski službenici su tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Republike Srbije, pronašli lijekove koje se nalaze na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga", dodaju iz policije te tvrde kako je tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno i oduzeto ukupno 628.900 komada raznovrsnih psihotropnih tableta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 13. siječnja predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu. Zaključno, tvrde, nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja svih okolnosti slučaja.


Reci što misliš!

 Izdvojeno