Crna Kronika

gorjelo tri dana

Lokaliziran požar kod Omiša, izgorjelo 120 hektara borove šume, makije, raslinja

Lokaliziran požar kod Omiša, izgorjelo 120 hektara borove šume, makije, raslinja
Matko Begović/PIXSELL

​Lokaliziran je veliki požar koji je tri dana harao Lokvom Rogoznicom kod Omiša, izgorjelo je 120 hektara mlade i guste borove šume, makije i niskog raslinja, a tijekom dana najvjerojatnije će se proglasiti i ugašenim, doznaje se u četvrtak od vatrogasaca.

​Zapovjednik DVD-a Omiš Višeslav Pešić izjavio je Hini kako je na terenu i dalje ostalo dvadesetak vatrogasaca s  omiškog područja te da je u požaru izgorjelo 120 hektara zemljišta.

"Taj je požar jutros oko 7 sati lokaliziran, vatrogasne snage su i dalje na terenu, tako da ćemo vidjeti kako će se sve dalje odvijati do večernjih sati. Ako bude sve u redu i padne vjetar do kraja dana, onda bi ga u večernjim satima proglasili ugašenim", naveo je Pešić.

Požar u Lokvi Rogoznici buknuo je u ponedjeljak nešto poslije 21 sat na predjelu Ivašnjak nedaleko Omiša, a vatra je zahvatila borovu šumu, makiju i nisko raslinje te je potpomognuta orkanskom burom u jednom trenutku opasno zaprijetila kućama i vikendaškom naselju kod Medića.

Brzom intervencijom više od stotinu vatrogasaca s područja Dalmacije vatra je odbijena od kuća i drugih objekata. Zbog jakog vjetra vatrogascima u pomoć nisu mogli doći kanaderi, pa su se snalazili sami.


Reci što misliš!