Crna Kronika

pu zadarska

Mladić počinio više prometnih prekršaja. U vozilu mu našli i drogu

Mladić počinio više prometnih prekršaja. U vozilu mu našli i drogu
Željko Lukunić/PIXSELL

Prometni policajci u subotu navečer imali su pune ruke posla oko ispisivanja svih prekršaja i kazni 23-godišnjaku kojega su zaustavili u Zagrebačkoj ulici. Vozio je pod utjecajem alkohola od 0,64 promila, bez položenog vozačkog ispita i s krivotvorenim pločicama na vozilu.

Naime, u subotu u 19,20 sati na Zagrebačkoj ulici policijski službenici prometne policije su prilikom kontrole prometa zaustavili 23-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom Seat pod utjecajem alkohola od 0,64 promila, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije. Tom prilikom je odbio test na prisutnost opojnih sredstava/droga, a od njega je oduzeto oko 5,4 grama amfetamina - speeda i oko 0,5 grama marihuane.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno kako je na vozilo postavio nepripadajuće registarske oznake zadarskog područja.

 Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja.

Zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprava protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

 


Reci što misliš!