Crna Kronika

VIDEO/FOTO

Drogirani vozač se zaletio u naplatne kućice: Umjesto urina htio je doktorima podmetnuti vodu iz wc-a

Mlinarić je prvo rekao da ne može urinirati, a prilikom drugog davanja urina službenici su morali biti unutar WC-a

Nadzorne kamere zabilježile su u srpnju 2019. godine stravičnu nesreću u kojoj se u punoj brzini 125 km/h automobil marke BMW čakovečkih registracija zabio u Škodu na autocesti A4 Zagreb-Goričan na naplatnoj postaji Sveta Helena. Škoda je odbačena u betonski zid, a zatim u dvije naplatne kućice.

BMW-om je upravljao je tada 35-godišnjak koji je u nesreći prošao neozlijeđen, dok su teško ozlijeđeni 38-godišnji roditelji i dijete iz Škode. Majka je izvan životne opasnosti.  Snimka iz drugog kuta pokazuje i trenutak nakon nesreće, u kojem blagajnica na čiju je naplatnu kućicu odbačena Škoda trči van i nasreću nije ozlijeđena.

Policija kao uzrok nesreće navodi neprilagođenu brzinu vozača BMW-a koji je skrivio sudar. On je na slobodi, dok se čekaju rezultati analize njegove krvi i urina, što je zatražila policija.

Iako se danas optuženi vozač Ozren Mlinarić (37) nije pojavio na zakazanom ročištu trebao na Općinskom sudu u Zagrebu, policijski službenik koji je svjedočio velikoj nesreći, ispričao je svoje viđenje događaja.

Mlinarić se na početku suđenja izjasnio da nije kriv. "Došao sam oko 15.20 sati s kolegom na smjenu. Naš zadatak je bio nadzirati osumnjičenog vozača i to smo radili dok nismo dobili uputu nadređenog da ga odvedemo na Hitnu na pregled", ispričao je policajac tijek nesreće u kojoj je bilo teško ozlijeđeno troje ljudi", piše 24 sata. 

"Liječnika smo tražili dva uzorka, jedan radi analize na alkohol i drugi radi analize na drogu. Kad je davao uzorak urina čekali smo ispred WC-a, s time da su vrata bila pritvorena. To je trajalo, a kad je izašao liječnik je primijetio da je u posudi bezbojna tekućina. Pitao ga je: 'Što je to?', a zatim mu dao novu posudicu i tražio ga da opet dao urin. On je otezao govoreći da ne može te mu je liječnik kazao da popije malo vode. Nakon što je to učinio ponovno je predao bočicu, a ona je tad bila vidljivo drugačije, žute boje", prepričao je policajac.

Mlinarić je prvo rekao da ne može urinirati, a prilikom drugog davanja urina službenici su morali biti unutar WC-a jer se pretpostavljalo da je uzeo vodu iz WC školjke, kazao je policajac."Otac ga je otkantao i rekao mu da se sam snađe, kazao je policajac, a potvrdio njegov kolega", dodao je. 

Djelatnik HAC-a Mislav J. s kolegom je postavljao signalizaciju u Kraljevečkim Novakima kada su dobili dojavu na naplatnim kućicama. Isprva je mislio da su se vozači samo 'kvrcnuli'.  "Kad smo došli vidjeli smo kakav je kaos. Tamo je već bila Hitna pomoć. Pokušali smo im pomoći da dođu do ozlijeđenih u, koliko se sjećam, zelenoj Škodi koja je bila na boku, no bez vatrogasaca ništa nismo mogli. Znam da je dijete bilo u sjedalici te da je govorilo da ga boli, mislim da ga je stezao pojas. Tata je pokušao podići glavu, a mamu uopće nismo vidjeli. Kasnije sam zapazio da vozilo ima mađarske registracije", ispričao je Mislav. 


Reci što misliš!