Crna Kronika

pu zadarska izvjestila

Pod utjecajem alkohola od 2,26 promila izazvao prometnu nesreću

Pod utjecajem alkohola od 2,26 promila izazvao prometnu nesreću

Vozač prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,26 promila izazvao prometnu nesreću, a drugi vozio brzinom od 132 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine na 50 km/h

Proteklog vikenda ( 10. - 12. rujna ), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 489 vozila i vozača, a poduzeli su 155 represivnih mjera.
 

alkotestiran je 141 vozač, od kojih je 23 bilo pod utjecajem alkohola
2 vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije
1 vozilo bez osiguranja
3 vozača bez položenog vozačkog ispita ( prije stjecanja prava )
28 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
1 vozač je upravljao vozilom u vrijeme zabrane upravljanja
5 vozača je nepropisno pretjecalo
1 je prošao kroz crveno svjetlo
15 vozača  je vozilo bez zaštitnog pojasa
11 vozača je koristilo mobitel
55 vozača nije poštivalo prometni znakIz prometa je isključeno 27 vozača i 2 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 25 prometnih nesreća, u kojima je šest  osoba teško ozlijeđeno, a tri osobe lakše ozlijeđene.
 
Vožnja pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita

U subotu, 11. rujna u 22,30 sati u Zadru, na raskrižju ulica Put Vukića i Tomislava Ivčića,  34-godišnji  državljanin Bosne i Hercegovine je upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje  i pod utjecajem alkohola od 2,26 promila, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom ( udario u stup javne rasvjete).

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.
      
Nedozvoljena brzina
 
Sinoć u 23,45 sati u ulici 72. bojne vojne policije u Zadru,  policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su uređajem za mjerenje brzine snimili vozača BMW-a, 21-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja vozilom brzinom od 132 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.

Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 10.000 kuna, a isto tako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.


Reci što misliš!