Crna Kronika

jedna osoba poginula

Policija objavila detalje nesreće u Gračacu: Vozač teretnog vozila prešao na suprotnu stranu

Policija objavila detalje nesreće u Gračacu: Vozač teretnog vozila prešao na suprotnu stranu
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Postaje granične policije Gračac u suradnji s općinskom državnom odvjetnicom u Gospiću proveli su očevid prometne nesreće koja se dogodila danas oko 07,25 sati na državnoj cesti D-1 u Gračacu

Prema rezultatima očevida, sumnja se da se prometna nesreća dogodila kada je 35-godišnji vozač upravljao teretnim automobilom Volkswagen Crafter splitskih registarskih oznaka, iz smjera Knina u smjeru Gračaca, te iz za sada neutvrđenog razloga, automobilom prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil Hyundai srbijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin.

Tom prilikom došlo je do frontalnog sudara, nakon čega teretno vozilo slijeće van kolnika  te se prevrće na lijevu bočnu stranu, dok se osobno vozilo rotira i zaustavlja na kolniku.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 82-godišnji hrvatski državljanin, putnik iz osobnog vozila, dok  su vozač osobnog i vozač teretnog kao i dva putnika iz teretnog vozila u dobi od 51 i 43 godine kolima HMP prevezeni u Opću bolnicu Gospić radi pružanja liječničke pomoći.

Radi obavljanja očevida kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica u Gospiću, u vremenu od 07.45 do 11.30 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradale osobe, kao i druge dokazne radnje, a policijski službenici provode daljnje izvide u svezi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.


Reci što misliš!