Crna Kronika

ispitan

Otac preminulog petogodišnjaka iz Knina brani se sa slobode

Otac preminulog petogodišnjaka iz Knina brani se sa slobode
RTL

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku u srijedu je ispitalo oca petogodišnjaka iz Knina preminulog u parkiranom automobilu, ali za njega nije zatražilo istražni zatvor te će o daljnjim postupcima odlučiti nakon obdukcije djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku priopćilo je poslijepodne da je ispitalo 34-godišnjeg oca petogodišnjeg dječaka koji je preminuo jučer u Kninu u zaključanom automobilu. Otac je na ispitivanje priveden uz policijsku kaznenu prijavu za povredu djetetovih prava.

U kaznenoj prijavi stoji da otac u srijedu oko 8 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga, nije odvezao dijete u vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu.

Kada je oko 15 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati petogodišnjaka, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati utvrđena smrt djeteta.

Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta.

Ističu da će o daljnjem postupanju odlučiti nakon što im budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta.


Reci što misliš!