Crna Kronika

#192

Zlouporaba položaja i ovlasti: Dvije zaposlenice Županijskog suda prijavljene USKOKU

Zlouporaba položaja i ovlasti: Dvije zaposlenice Županijskog suda prijavljene USKOKU
Bojan Bogdanić

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije hrvatske državljanke

Dvije kolegice, u dobi od 27 i 28 godina, bile su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti.

Iz provedenog kriminalističkog istraživanja proizlazi osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja u listopadu 2020. godine u svojstvu službene osobe na Županijskom sudu, raspoređene na službeničko radno mjesto, zlouporabila svoj položaj i ovlasti radnog mjesta, te podatke koje je dužna čuvati kao tajnu prenijela 28-godišnjoj kolegici, koja je također zlouporabila svoj položaj u svojstvu službene osobe i te iste podatke prenijela 32-godišnjaku s kojim je u emotivnoj vezi na koji način mu je pribavila korist.

U postupku koji se odnosi na 32-godišnjaka nisu prikupljeni dokazi. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenice su dovedene pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je USKOK-u.


Reci što misliš!