Crna Kronika

pu zadarska izvjestila

Teško ozlijeđena biciklistica, vozač pobjegao s mjesta nesreće

Teško ozlijeđena biciklistica, vozač pobjegao s mjesta nesreće
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vozač je napustio mjesto događaja bez da je teško ozlijeđenoj ženi u opasnosti koju je sam prouzročio. Naknadno je pronađen, te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila.

Jučer, 5. travnja oko 16.50 sati u Polači došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Sumnja se da je do prometne nesreće došlo na način da se 48-godišnji vozač osobnog automobila Peugeot zadarskih registarskih oznaka kretao ŽC 6047 iz smjera istoka u smjeru zapada te se kolnikom nije kretao na sredini obilježene prometne trake uslijed čega je prešao na suprotni kolnički  trak, potom vozilom sišao na zemljanu površinu i  udario u 47-godišnjakinju koja se propisno kretala uz rub kolnika i  pored sebe gurala bicikl.

Nakon toga vozač je napustio mjesto događaja bez da je teško ozlijeđenoj osobi, u opasnosti koju je sam prouzročio, nije pružio pomoć iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, niti je obavijestio hitne službe.

Pješakinji je pružena liječnička pomoć u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd  gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te kazneno djelo Nepružanje pomoći.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega će 48-godišnjak, uz kaznene prijave biti predan Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 


Reci što misliš!