Crna Kronika

#192

Uhićeni roditelji teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške

Uhićeni roditelji teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške
Ilustracija/Shutterstock

Uhićeno je oboje roditelja 2,5 godišnje djevojčice koja je zbog teških ozljeda i vitalne ugroženosti iz novogradiške bolnice u srijedu dovezena u Kliniku za dječje bolesti Klaićeva u Zagrebu, potvrdio je u petak Hini glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić.

Roditelji su uhićeni sinoć oko 22,50 sati, rekao je glasnogovornik Policijske uprave.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu.  "Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prevesti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji", rekao je jučer Ravnatelj OB-a Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej.

Slavonsko-brodska policija je odmah počela istragu.

Dvoipol godišnja djevojčica  i dalje se bori za život u dječjoj bolnici Klaićeva u Zagrebu. Djevojčica je u bolnicu primljena s teškim ozljedama, uključujući i nagnječenje mozga. Zbog težine ozljeda smještena je odmah na jedinicu intenzivnog  liječenja. Dijete je vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu, rekao je sinoć ravnatelj bolnice dr. Goran Roić.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

 Nakon što je oboje roditelja sinoć uhićeno, preostalo troje njihove malodobne djece smješteno je u udomiteljsku obitelj.


Reci što misliš!