Crna Kronika

smilčić

Alkoholiziran napao i vrijeđao interventnog policajca

Alkoholiziran napao i vrijeđao interventnog policajca
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje, 59-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac provode kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.

Sumnjiči ga se da se u utorak navečer u 22,25 sati u Smilčiću, upravljajući osobnim vozilom odbio zaustaviti, a nakon što su mu policijski službenici Interventne jedinice policije prepriječili put, pod vidnim utjecajem alkohola izišao iz vozila te vrijeđajući i prijeteći im ubojstvom fizički napao jednog policajca. 

Kako bi odbio napad od sebe, policijski službenik je uporabio sredstva prisile te je vozač savladan i priveden u prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, 59-godišnjak je odbio alkotest te mu je pružena liječnička pomoć. Policijski službenik je zadobio lakše tjelesne ozljede  dok su ozljede kod 59-godišnjaka okvalificirane kao teže.

Uz kaznenu prijavu zbog  sumnje u počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje, 59-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.  

I dalje je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.

 


Reci što misliš!