Crna Kronika

82-godišnjak alkoholiziran za volanom

Rekorder vikenda ''pao'' u Pagu

Rekorder vikenda ''pao'' u Pagu
Federico Scopa/AFP

U vrijeme provođenja akcije kontrolirano je 357 vozila i vozača te je utvrđeno ukupno 85 prometnih prekršaja, javlja zadarska Policijska uprava. Najviše prekršaja bilo je uslijed nepropisne brzine, slijede oni za nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Tijekom vikenda, od 29. do 31. siječnja 2021. godine na području Policijske uprave zadarske provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na sigurnost cestovnog prometa.

U vrijeme provođenja akcije kontrolirano je 357 vozila i vozača te je utvrđeno ukupno 85 prometnih prekršaja od čega 4 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj nepropisne brzine, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 4 prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanje prava i 32 ostala prekršaja.

Iz prometa je isključeno 7 vozača.

U tom su se vremenu dogodile 3 prometne nesreće u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

U petak, 29. siječnja u 19.10 sati na DC-106 na području Paga, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 82-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,45 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama


Reci što misliš!